Greek English French German Italian Russian Turkish

Επικοινωνία: 
Μελίσσια: 210 8104121
Γλυφάδα: 210 8981510

About Aligners

Tips για δροσερή αναπνοή με τους νάρθηκες INVISALIGN!

Μόλις ξυπνήσατε και απόψε ήταν το πρώτο βράδυ που φορέσατε το πρώτο ζεύγος ναρθήκων που σας έδωσε χθες ο Ορθοδοντικός! Προβλέπεται να έχετε μια συναρπαστική πρώτη ημέρα με τους νάρθηκες Invisalign στο ‘’ταξίδι’’ σας για ίσια δόντια και ένα υγιές χαμόγελο.

Ημέρες, εβδομάδες και μήνες θα χρειασθεί να περάσετε με πολλή υπομονή για να χαρείτε το νέο σας χαμόγελο, αλλά περιμένετε ένα λεπτό, τί είναι αυτή η μυρωδιά; Μόλις σηκωθήκατε από το κρεβάτι και μυρίζουν τα δόντια σας ή οι νάρθηκες που φοράτε;

Εντάξει, δε μυρίζουν και τόσο πολύ κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα μας. Τί θα κάνετε από εδώ και στο εξής για να αντιμετωπίσετε τις δυσάρεστες οσμές που θα υπάρχουν τα πρωινά στο στόμα σας; Παρακάτω θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές που, αν ακολουθείτε, θα διατηρούν καθαρούς τους νάρθηκες Invisalign και δροσερή την αναπνοή σας:

girl with invisaligners

Invisalign Συμβουλή # 1: Βουρτσίζετε τους νάρθηκές σας με την οδοντόβουρτσα και την οδοντόκρεμά σας, μετά από κάθε γεύμα, όπως ακριβώς κάνετε με τα δόντια σας. Κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο βουρτσίζετε δόντια και νάρθηκες και κάθε πρωί μετά το πρωινό. Το πρωινό βούρτσισμα είναι ζωτικής σημασίας, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την κακοσμία της ημέρας.

Invisalign Συμβουλή # 2: Χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα στα δόντια σας σε καθημερινή βάση. Βοηθά όχι μόνο στην καθαριότητα των δοντιών, αλλά και την φρέσκια αναπνοή.

Invisalign Συμβουλή # 3: Μετά το βούρτσισμα και το οδοντικό νήμα χρησιμοποιείτε ένα αντιμικροβιακό διάλυμα (από το φαρμακείο) όπου ξεπλένετε για δύο (2) λεπτά τα δόντια και το στόμα σας. Κατόπιν ξεπλένετε τα δόντια σας και είστε έτοιμοι! Το ίδιο όμως μπορείτε να κάνετε και με τους νάρθηκες Invisalign. Όσο κάνετε το μπούκωμα με το στοματικό διάλυμα (για 2 λεπτά), εμβυθίζετε τους νάρθηκές σας σε ένα δοχείο με το ίδιο αντιμικροβιακό υγρό. Μόλις τελειώσετε, βγάζετε και τους νάρθηκες από το δοχείο με το υγρό, τους ξεπλένετε με νερό και τους φοράτε. Έτσι και οι νάρθηκες Invisalign παραμένουν καθαροί και παίρνουν τη φρεσκάδα του στοματικού διαλύματος.

Οι περισσότεροι ασθενείς Invisalign ακολουθούν τις συμβουλές # 1και # 2, αλλά σπάνια την # 3. Δοκιμάστε να εμβαπτίσετε τους νάρθηκές σας στο υγρό όσο έχετε το στοματικό διάλυμα στα δόντια σας. Σίγουρα έτσι διατηρείτε δροσερή την αναπνοή σας και αν θέλετε αυτό να το επαναλαμβάνετε θα το προτείναμε, αν είναι δυνατόν, μετά από κάθε γεύμα.

Εκτύπωση Email

Αόρατη ορθοδοντική

invisalign banner

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και ενημερωθείτε για τα τελευταία Ορθοδοντικά νέα!






 

Invisalign video

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε video με τη θεραπεία invisalign