Greek English French German Italian Russian Turkish

Επικοινωνία: 
Μελίσσια: 210 8104121
Γλυφάδα: 210 8981510

Full Invisalign

Full Invisalign! Για φουλ χαμόγελα...

Η εταιρεία Align Technology δημιούργησε τους νάρθηκες Invisalign το 1998 στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, και από τότε συνεισφέρει σταθερά στην αισθητική Ορθοδοντική, βοηθώντας πολλούς ενήλικες και εφήβους ασθενείς να αποκτήσουν ένα υγιές και λαμπερό χαμόγελο. Από την εποχή που πρωτοεμφανίστηκε μέχρι σήμερα γύρω στα 1,2 εκατ. ασθενείς έχουν θεραπευθεί παγκοσμίως ενώ 58.000 ορθοδοντικοί έχουν πεισθεί για τα μεγάλα πλεονεκτήματα και οφέλη της θεραπείας Ιnvisalign, προσφέροντάς την στους ασθενείς τους.

Η εταιρεία από ιδρύσεώς της προσφέρει μια σειρά από διαφορετικές μεθόδους θεραπείας, ώστε να καλύψει απόλυτα τις ανάγκες ορθοδοντικών και ασθενών. Πάντα προτεραιότητα παραμένει η απόλυτα ’’διάφανη’’ αισθητική θεραπεία με τον πιο απλό και αποτελεσματικό τρόπο, που βελτιώνει τη στοματική υγεία και την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων.

Έτσι οι ορθοδοντικοί μπορούν να σας προσφέρουν έναν από τους παρακάτω τέσσερεις τύπους θεραπείας Invisalign ανάλογα με το πρόβλημά σας, το χρόνο και τα χρήματα που επιθυμείτε να ’’επενδύσετε’’ για την υγεία και την ομορφιά του χαμόγελού σας. Οι τύποι αυτοί είναι οι εξής:

FULL θεραπεία

Αποτελεί τη γνωστή θεραπεία με τους νάρθηκες Invisalign που θεραπεύει με επιτυχία ένα μεγάλο φάσμα ορθοδοντικών ανωμαλιών. Αποτελείται από μια σειρά λεπτούς διαφανείς νάρθηκες (aligners) για τα επάνω και τα κάτω δόντια, οι οποίοι έχουν σχήμα πετάλου και εφαρμόζουν πάνω στα δόντια σας όπως ακριβώς ταιριάζει ένα γάντι στο χέρι. Οι νάρθηκες αυτοί ασκώντας δυνάμεις, μετακινούν και ισιώνουν σταδιακά τα στραβά σας δόντια χωρίς να χρειάζεται να φορέσετε τα κλασικά «σιδεράκια».

Φοράτε τους νάρθηκες για 21 - 22 ώρες καθημερινά και κάθε δύο εβδομάδες αντικαθιστάτε τους προηγούμενους νάρθηκες με καινούργιους που σας δίνει ο ορθοδοντικός. Αυτοί με τη σειρά τους συνεχίζουν τη μετακίνηση των δοντιών πάλι για δύο εβδομάδες μέχρι την επόμενη αλλαγή. Έτσι συνεχίζεται η πρόοδος της θεραπείας σας με την εναλλαγή των ναρθήκων κάθε δύο εβδομάδες μέχρι τη στιγμή που ο τελευταίοι νάρθηκες θα επιφέρουν το τελικό ίσιωμα των δοντιών μετακινώντας τα στις τελικές τους (ίσιες) θέσεις.

Ανάλογα με την πολυπλοκότητα του ορθοδοντικού σας προβλήματος και την εμπειρία του ορθοδοντικού που θα σας θεραπεύσει, μία μέση πλήρης (full) θεραπεία Invisalign μπορεί να διαρκέσει από (8) οκτώ έως (18) δεκαοκτώ μήνες. Αυτό σημαίνει ότι για να διορθώσει πλήρως το πρόβλημά σας απαιτεί την εφαρμογή 16 έως 36 ναρθήκων για την πάνω και κάτω οδοντοστοιχία.

Οι ορθοδοντικές ανωμαλίες, που οι νάρθηκες Ιnvisalign θεραπεύουν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, μέσα στο παραπάνω χρονικό διάστημα είναι:

  • Ίσιωμα των στραβών δοντιών ή δοντιών με κλίσεις και στροφές,
  • Αποσυμφόρηση και ευθειασμός συνωστισμένων δοντιών που δε χωρούν στις οδοντοστοιχίες,
  • Διεύρυνση στενών γνάθων για επιπέδωση των στραβών δοντιών και βελτίωση του χαμόγελου,
  • Κλείσιμο κενών ανάμεσα στα δόντια, και ιδιαίτερα μεταξύ των κεντρικών τομέων,
  • Εμβύθιση των προσθίων δοντιών σε περιπτώσεις βαθειάς υπερσύγκλεισης των κάτω τομέων από τους επάνω,
  • Μετακίνηση δοντιών που δεν ’’συγκλείνουν’’ μεταξύ τους σε πιο αρμονικές, σχεδόν φυσιολογικές θέσεις.

Φυσικά υπάρχουν και πιο πολύπλοκες ορθοδοντικές ανωμαλίες, που χρειάζονται περισσότερους νάρθηκες και χρόνο θεραπείας και προϋποθέτουν μεγάλη κλινική εμπειρία του ορθοδοντικού για την επιτυχή αποθεραπεία τους. Μερικές ’’δύσκολες’’ και χρονοβόρες ανωμαλίες που απαιτούν ένα ιδιαίτερο σχέδιο θεραπείας, υπομονή και άριστη συνεργασία ασθενή και γιατρού είναι οι εξής:

  • Μεγάλες μετακινήσεις δοντιών (πάνω από 5 χιλ.) ή ανορθώσεις κεκλιμένων γομφίων μετά από απώλεια των προγομφίων,
  • Περιπτώσεις που απαιτούνται εξαγωγές δοντιών και κλείσιμο των κενών για την αντιμετώπισή τους,
  • Πρόσθιες χασμοδοντίες που απαιτούν ορθοδοντική επιμήκυνση των τομέων της άνω και κάτω γνάθου,
  • Σκελετικές ανωμαλίες που αντιμετωπίζονται είτε συντηρητικά μόνο με Invisalign είτε με συνδυασμό Invisalign και γναθοχειρουργικής επέμβασης.

Όλες οι παραπάνω ανωμαλίες χαρακτηρίζονται από βαθμό ιδιαίτερης βαρύτητας και δυσκολίας και η θεραπεία τους είναι δυνατό να χρειασθεί μεγάλο αριθμό ναρθήκων που συχνά αγγίζει ή ξεπερνά τους 45 (δηλ. γύρω στους 23 μήνες). Η εμπειρία και η ικανότητα του γιατρού να προτείνει ένα ρεαλιστικό σχέδιο θεραπείας σε τέτοιες ’’δύσκολες’’ περιπτώσεις και η ετοιμότητα του ασθενή να το αποδεχθεί είναι το μόνο μυστικό για την επιτυχή έκβαση της θεραπείας.

Οι νάρθηκες όταν εφαρμόζουν στα δόντια δεν ενοχλούν την ομιλία, δεν τραυματίζουν τα χείλη και τη γλώσσα ενώ επιτρέπουν και την καλύτερη στοματική υγιεινή. Όπως έχουμε πει, φοριούνται 21−22 ώρες καθημερινά και βγαίνουν, μόνο, στο φαγητό και το βούρτσισμα των δοντιών.

Την πρώτη ημέρα της εφαρμογής των ναρθήκων ασκείται μια ελαφρά πίεση στα δόντια, πράγμα φυσιολογικό, αφού προκαλείται η μετακίνηση των δοντιών. Τη δεύτερη μέρα η πίεση είναι πολύ πιο ήπια ενώ από την τρίτη και μετά οι νάρθηκες κάθονται παθητικά στα δόντια χωρίς να ενοχλούν μέχρι την αλλαγή του επόμενου νάρθηκα στις δύο εβδομάδες. Το διάστημα από την τρίτη μέχρι τη δέκατη τέταρτη μέρα παθητικής εφαρμογής των ναρθήκων χρειάζεται για να σταθεροποιηθούν τα δόντια, τα ούλα και το οστό στις νέες τους θέσεις, από τις οποίες πάλι θα μετακινηθούν με την εφαρμογή των επόμενων στη σειρά ναρθήκων.

Εκτύπωση Email

Μέθοδος Ορθοδοντικής Invisalign

Our team consists of passionate and experienced people,
who love what they do and are always one step ahead.

 

Αόρατη ορθοδοντική

invisalign banner

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και ενημερωθείτε για τα τελευταία Ορθοδοντικά νέα!


 

Invisalign video

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε video με τη θεραπεία invisalign