Greek English French German Italian Russian Turkish

Επικοινωνία: 
Μελίσσια: 210 8104121
Γλυφάδα: 210 8981510

Παρασκευή Ναρθήκων

Παρασκευή Ναρθήκων

Όταν αποφασίσετε να ξεκινήσετε θεραπεία Invisalign ο ορθοδοντικός θα σας ενημερώσει για τα απαραίτητα διαγνωστικά στοιχεία που χρειάζονται. Μετά τον αρχικό έλεγχο του στόματος και του προσώπου σας, ο oρθοδοντικός θα συγκεντρώσει τα κατάλληλα διαγνωστικά σας στοιχεία, που είναι η πανοραμική και η πλάγια κεφαλομετρική ακτινογραφία, φωτογραφίες του προσώπου και των δοντιών σας και τα μέτρα (ακριβή αποτυπώματα) των δοντιών σας. Όλα αυτά με τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (μέσω e-mail δηλ.) και ταχυταχυδρομείου (courier) παραλαμβάνονται από την εταιρεία ALIGN Technology στις Η.Π.Α. που παρασκευάζει τους νάρθηκες Invisalign.

Η εταιρεία επεξεργάζεται τα παραπάνω διαγνωστικά σας στοιχεία και σκανάρει τα αποτυπώματα των δοντιών σας για να τα μετατρέψει σε ψηφιακές φωτογραφίες. Κατόπιν με βάση το σχέδιο θεραπείας που έχει προτείνει ο ορθοδοντικός για εσάς, η εταιρεία ετοιμάζει ένα εικονικό μοντέλο θεραπείας (virtual animation) σε μορφή βίντεο, το λεγόμενο ClinCheck, που στέλνει με e-mail μετά από λίγες εβδομάδες στον υπολογιστή του γιατρού σας. Αυτό το μοντέλο θεραπείας προορίζεται για εσάς, απεικονίζει όλα τα στάδια θεραπείας σας, τον αριθμό των ναρθήκων που θα χρειασθούν και περιέχει όλες τις λεπτομέρειες για την επιτυχή ολοκλήρωση της θεραπείας σας.

Έτσι είστε σε θέση πριν ακόμα παρασκευασθούν οι νάρθηκες να δείτε στον υπολογιστή του ορθοδοντικού σας, σε βίντεο, την πορεία της θεραπείας σας, τις τελικές (ίσιες) θέσεις των δοντιών σας, το συνολικό αριθμό ναρθήκων που θα χρειασθείτε και κατ' επέκταση τη διάρκεια της θεραπείας σας. Αυτό από την εμπειρία μας είναι πολύ σημαντικό, με μεγάλα ψυχολογικά οφέλη για τη μετέπειτα συνεργασία σας κατά τη θεραπεία.

Μετά την προβολή του βίντεό σας και τη σύμφωνη γνώμη σας, ο γιατρός ειδοποιεί την εταιρεία να προχωρήσει στην παρασκευή των ναρθήκων με βάση το συγκεκριμένο (εικονικό) μοντέλο θεραπείας. Ύστερα από (2) δύο έως (3) τρεις εβδομάδες οι νάρθηκες καταφθάνουν με courier από την εταιρεία και ενημερώνεσθε να προσέλθετε στο Ιατρείο να παραλάβετε τους πρώτους από αυτούς.

Όπως έχουμε πει, η θεραπεία Invisalign και οι δυνάμεις που εφαρμόζονται στα δόντια για να τα οδηγήσουν στις τελικές τους, ίσιες θέσεις σχεδιάζονται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή με τη βοήθεια ενός ειδικού, πατενταρισμένου προγράμματος στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α από την εταιρεία Align Technology. Το ειδικό πρόγραμμα που χρησιμοποιείται, είναι προσαρμοσμένο στη βιολογία των δοντιών και των γνάθων και υπολογίζει με απόλυτη ακρίβεια τις δυνάμεις που χρειάζονται για να μετακινήσουν κάθε δόντι ξεχωριστά. Έτσι οι δυνάμεις που ασκούνται μέσω των ναρθήκων στα δόντια σας είναι μικρής έντασης και είναι γνωστές από την αρχή της θεραπείας. Για να πάρετε μια ιδέα του μικρού μεγέθους των δυνάμεων που ασκούν οι νάρθηκες στα δόντια σας, σας λέμε ότι οι τομείς της κάτω οδοντοστοιχίας σας δεν απαιτούν πάνω από 20 - 25 γραμμάρια ο καθένας για να μετακινηθούν στις επιθυμητές, ίσιες θέσεις.

Αυτό το γεγονός μας δίνει τη δυνατότητα να λέμε ότι το Invisalign είναι μία προβλέψιμη θεραπεία καθ’ όλη τη διάρκειά της. Κι αυτό γιατί ο ορθοδοντικός μπορεί να μετακινεί, είτε όλα τα δόντια σας ταυτόχρονα, εάν έχετε γερά ούλα για να τελειώσει πιο γρήγορα η θεραπεία σας, είτε, εάν όχι, κάθε φορά μόνο τα δόντια εκείνα που μπορούν να μετακινηθούν (και όχι όλα μαζί). Αυτό σημαίνει ότι ασθενείς που έχουν ευαίσθητα ούλα, ουλίτιδες ή περιοδοντοπάθειες ωφελούνται ιδιαίτερα από τη θεραπεία Invisalign αφού οι νάρθηκες ασκούν ελαφρές δυνάμεις μόνο σε συγκεκριμένα και δεν επιβαρύνουν γενικά όλα τα δόντια.

Με το Ιnvisalign γνωρίζετε το τέλος της θεραπείας σας πριν καν αυτή ξεκινήσει! 

Εκτύπωση Email

 • Ώρα για φαγητό;

  κανένα πρόβλημα, αφού οι αόρατοι νάρθηκες invisalign, αφαιρούνται εύκολα και σας επιτρέπουν να πιείτε, να φάτε ή να βουρτσίσετε τα δόντια σας όποτε θέλετε!

 • Βουρτσίστε τα δόντια σας...

  Όσο και όποτε θέλετε, οι αόρατοι νάρθηκες invisalign, αφαιρούνται με μια κίνηση!

 • Διασκεδάστε...

  Απολαύστε τις καθημερινές στιγμές σας αφαιρώντας τους αόρατους νάρθηκες invisalign για μια βραδινή έξοδο ή ότι άλλο προκύψει!

 • Γυμναστείτε...

  Δεν χρειάζεται να τροποποιήσετε το καθημερινό σας πρόγραμμα, οι αόρατοι νάρθηκες invisalign προσαρμόζονται στο πρόγραμμα σας, ενώ ταυτόχρονα ισιώνουν τα δόντια σας.

 • Κολυμπήστε...

  Το καλοκαίρι στη Ελλάδα είναι υπέροχο, απολαύστε τη θάλασσα και τον ήλιο, μην ανησυχείτε τα δόντια σας εξακολουθούν να ισιώνουν... φροντίζουν οι νάρθηκες invisalign!

 • Χαμογελάστε!

  Οι αόρατοι νάρθηκες invisalign, είναι αυτό ακριβώς... αόρατοι! τώρα δεν χρειάζεται να κρύβετε το χαμόγελο σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας!

 • Φωτογραφηθείτε

  Με τους αόρατους νάρθηκες invisalign μπορείτε να εξασφαλίσετε εκείνο το φωτεινό λαμπερό χαμόγελο για εκείνες τις "ειδικές περιπτώσεις" όπως ένας γάμος, που το χαμόγελο σας "απαιτείται"!

 • Ορθοδοντικός;

  Τα ραντεβού για τον έλεγχο των αόρατων ναρθήκων invisalign διαρκούν λίγο, και μπορούν εύκολα να βολευτούν στο πρόγραμμα σας κάθε 4 με 6 εβδομάδες.

   

   

Αόρατη ορθοδοντική

invisalign banner

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και ενημερωθείτε για τα τελευταία Ορθοδοντικά νέα!


 

Invisalign video

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε video με τη θεραπεία invisalign