Greek English French German Italian Russian Turkish

Επικοινωνία: 
Μελίσσια: 210 8104121
Γλυφάδα: 210 8981510

4 βήματα για όμορφο χαμόγελο

4 βήματα για όμορφο χαμόγελο

Αν λοιπόν έχετε αποφασίσει ότι το Invisalign είναι για εσάς η καλύτερη επιλογή, εκείνο που χρειάζεται είναι να επισκεφθείτε έναν πιστοποιημένο ορθοδοντικό για μια πρώτη εκτίμηση. Μόλις ο ορθοδοντικός εξετάσει τα δόντια σας θα σας προτείνει το καλύτερο σχέδιο θεραπείας, που ανταποκρίνεται στο πρόβλημά σας. Έτσι από την αρχή θα ξέρετε την αναμενόμενη πορεία της θεραπείας σας, το πλήθος των απαραίτητων ναρθήκων και τη διάρκεια της θεραπείας.
Ρίξτε τώρα μια ματιά στα απλά βήματα που χρειάζεται να κάνετε εσείς και ο ορθοδοντικός στο ταξίδι σας προς το καινούργιο σας χαμόγελο:

Κατά τη διάρκεια της αρχικής επίσκεψης, ο ορθοδοντικός θα συζητήσει μαζί σας τα προβλήματα που έχουν τα δόντια σας και θα σας προτείνει την καλύτερη θεραπεία για εσάς. Αν επιλέξετε το Invisalign για τη θεραπεία σας, εκείνος θα σας προτείνει ένα ρεαλιστικό σχέδιο θεραπείας που να θεραπεύει το πρόβλημά σας, λαμβάνοντας υπόψη και τις συνθήκες της ζωής σας.
Αν συμφωνήσετε με την προτεινόμενη θεραπεία, ο ορθοδοντικός θα πάρει μέτρα για τα καλούπια των δοντιών σας και, μαζί με τις φωτογραφίες και τις ακτινογραφίες του στόματός σας, θα τα στείλει όλα μαζί στα εργαστήρια της εταιρείας Align Technology στην Αμερική για την παρασκευή των δικών σας ναρθήκων Invisalign.

 

Μόλις τα μέτρα των δοντιών σας φθάσουν στην εταιρεία στην Αμερική θα σκαναρισθούν σε ειδικό σαρωτή, και μετά θα ψηφιοποιηθούν προκειμένου να ετοιμασθεί στον υπολογιστή η ηλεκρονική τρισδιάστατη εικόνα των δοντιών σας. Αυτό συμβαίνει με τη χρήση του ειδικού λογισμικού ClinCheck ® της εταιρείας.
Ακολουθώντας το σχέδιο θεραπείας που έχει προτείνει ο ορθοδοντικός για εσάς, η εταιρεία ετοιμάζει σε λίγες εβδομάδες την ψηφιακή απεικόνιση των δοντιών μαζί με τις ακριβείς μετακινήσεις αυτών από την αρχή και για όλη τη διάρκεια της θεραπείας σας.

 

Έτσι μπορείτε, στον υπολογιστή του Ιατρείου, να δείτε μια τρισδιάστατη αναπαράσταση των δοντιών σας πριν, κατά και μετά τη θεραπεία Invisalign. Αξιολογείτε κι εσείς μαζί με το γιατρό όλη την πορεία της θεραπείας σας ώστε να γνωρίζετε τις θέσεις των δοντιών στο τέλος και πώς θα είναι το χαμόγελό σας μετά τη θεραπεία σας.

 

Μόλις συμφωνήσετε με το σχέδιο θεραπείας, ο ορθοδοντικός παραγγέλνει στην εταιρεία τους νάρθηκές σας. Μετά από λίγο καιρό αυτοί καταφθάνουν στο Ιατρείο και εσείς λαμβάνετε τους πρώτους, που, φοράτε για δύο εβδομάδες για 21-22ώρες καθημερινά. Κατόπιν φοράτε το επόμενο ζευγάρι ναρθήκων πάλι για δύο εβδομάδες κ.ο.κ. μέχρι τους τελευταίους στην σειρά. Ο αριθμός των ναρθήκων διαφέρει από ασθενή σε ασθενή ανάλογα με την περίπτωση και τη βαρύτητα του ορθοδοντικού προβλήματος. Συνήθως όμως μία πλήρης θεραπεία ξεκινά από 14 νάρθηκες (διαρκεί περίπου 7 μήνες) για την άνω και κάτω οδοντοστοιχία, σε περιπτώσεις μικρών ανωμαλιών και φθάνει τους 36 νάρθηκες (σε 18 μήνες περίπου) για πιο σύνθετες περιπτώσεις.

 

Φοράτε κάθε ζεύγος ναρθήκων μέρα και νύχτα για περίπου 21-22 ώρες, με εξαίρεση όταν τρώτε ή βουρτσίζετε τα δόντια σας. Αυτό γίνεται για όλη τη σειρά των ναρθήκων, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, που οδηγεί τα δόντια σας στις τελικές τους, ίσιες θέσεις και σας χαρίζει το νέο σας υπέροχο χαμόγελο!
Κάθε 4-6 εβδομάδες επισκέπτεσθε τον ορθοδοντικό σας για να παρακολουθεί την πρόοδο της θεραπείας σας και σας δίνει τις επόμενες σειρές ναρθήκων.
Σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας, θα παρατηρήσετε μικρές σταδιακές κινήσεις των δοντιών σας, μέχρι το τελικό ίσιωμα τους και την απόκτηση του καινούργιου σας, λαμπερού χαμόγελου.

Εκτύπωση Email

 • Ώρα για φαγητό;

  κανένα πρόβλημα, αφού οι αόρατοι νάρθηκες invisalign, αφαιρούνται εύκολα και σας επιτρέπουν να πιείτε, να φάτε ή να βουρτσίσετε τα δόντια σας όποτε θέλετε!

 • Βουρτσίστε τα δόντια σας...

  Όσο και όποτε θέλετε, οι αόρατοι νάρθηκες invisalign, αφαιρούνται με μια κίνηση!

 • Διασκεδάστε...

  Απολαύστε τις καθημερινές στιγμές σας αφαιρώντας τους αόρατους νάρθηκες invisalign για μια βραδινή έξοδο ή ότι άλλο προκύψει!

 • Γυμναστείτε...

  Δεν χρειάζεται να τροποποιήσετε το καθημερινό σας πρόγραμμα, οι αόρατοι νάρθηκες invisalign προσαρμόζονται στο πρόγραμμα σας, ενώ ταυτόχρονα ισιώνουν τα δόντια σας.

 • Κολυμπήστε...

  Το καλοκαίρι στη Ελλάδα είναι υπέροχο, απολαύστε τη θάλασσα και τον ήλιο, μην ανησυχείτε τα δόντια σας εξακολουθούν να ισιώνουν... φροντίζουν οι νάρθηκες invisalign!

 • Χαμογελάστε!

  Οι αόρατοι νάρθηκες invisalign, είναι αυτό ακριβώς... αόρατοι! τώρα δεν χρειάζεται να κρύβετε το χαμόγελο σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας!

 • Φωτογραφηθείτε

  Με τους αόρατους νάρθηκες invisalign μπορείτε να εξασφαλίσετε εκείνο το φωτεινό λαμπερό χαμόγελο για εκείνες τις "ειδικές περιπτώσεις" όπως ένας γάμος, που το χαμόγελο σας "απαιτείται"!

 • Ορθοδοντικός;

  Τα ραντεβού για τον έλεγχο των αόρατων ναρθήκων invisalign διαρκούν λίγο, και μπορούν εύκολα να βολευτούν στο πρόγραμμα σας κάθε 4 με 6 εβδομάδες.

   

   

Αόρατη ορθοδοντική

invisalign banner

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και ενημερωθείτε για τα τελευταία Ορθοδοντικά νέα!


 

Invisalign video

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε video με τη θεραπεία invisalign