Greek English French German Italian Russian Turkish

Επικοινωνία: 
Μελίσσια: 210 8104121
Γλυφάδα: 210 8981510

Γλωσσική Ορθοδοντική

Invisalign Vs. Γλωσσική Ορθοδοντική

H μεγάλη ζήτηση, στα τέλη της δεκαετίας του 1970, για αισθητική ορθοδοντική θεραπεία δημιούργησε, στην Αμερική πρώτα, την ανάγκη τοποθέτησης των ορθοδοντικών μηχανισμών στη μέσα (γλωσσική) επιφάνεια των δοντιών, προς την πλευρά της γλώσσας. Έτσι γεννήθηκε η ’’Γλωσσική Ορθοδοντική’’, που τα τελευταία χρόνια είναι πολύ διαδεδομένη και στην Ελλάδα αφού εφαρμόζεται σε ενήλικες ασθενείς από αρκετούς ορθοδοντικούς. Με τη μέθοδο αυτή διορθώνεται σχεδόν το μεγαλύτερο φάσμα ορθοδοντικών ανωμαλιών, ενώ η αισθητική εμφάνιση είναι άριστη αφού δε φαίνεται καμία ορθοδοντική συσκευή από την έξω πλευρά των δοντιών.

Τα γλωσσικά σιδεράκια είναι τεχνολογικά προηγμένα και ακολουθούν την ανατομικότητα της μέσα (γλωσσικής) επιφάνειας των δοντιών. Συγκρατούν το σύρμα που ισιώνει τα δόντια και η τοποθέτησή τους στο στόμα προετοιμάζεται από το εργαστήριο. Αυτό σημαίνει ότι ο ορθοδοντικός, όπως και στο Invisalign, παίρνει αποτύπωμα (μέτρα) των δοντιών σας, επιλέγει ένα εξειδικευμένο εργαστήριο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό όπου και στέλνει τα μέτρα των δοντιών σας. Εκεί, με μεγάλη ακρίβεια, τοποθετούνται τα γλωσσικά σιδεράκια πάνω στα γύψινα καλούπια των δοντιών σας και μετά αποστέλλονται στο θεράποντα γιατρό σας να τα συγκολλήσει στη γλωσσική επιφάνεια των δοντιών σας. Έτσι συγκολλούνται τα γλωσσικά σιδεράκια, χωρίς ιδιαίτερη δική σας ταλαιπωρία, στα δόντια σας κι αρχίζουν να τα μετακινούν για να τα ισιώσουν.


Το θέμα είναι και εδώ να επιλέξετε έναν έμπειρο ορθοδοντικό, που θα διαγνώσει το πρόβλημά σας, θα σας προτείνει την κατάλληλη ’’γλωσσική ’’ορθοδοντική θεραπεία και θα την εκτελέσει όσο πιο απλά, γρήγορα και αποτελεσματικά γίνεται. Η αναζήτηση συστάσεων από τον οδοντίατρο ή φίλους σας, που έχουν κάποια προσωπική εμπειρία, αποτελεί μονόδρομο για εσάς στην εύρεση του ’’σωστού’’ ορθοδοντικού.

Τα πλεονεκτήματα της Γλωσσικής Ορθοδοντικής σήμερα είναι τα εξής:

 • αποτελεί την απόλυτη αισθητική θεραπεία λόγω απουσίας συσκευών στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών σας,
 • τα δόντια σας ισιώνουν σταδιακά και φαίνονται υγιή και ανέπαφα,
 • προσφέρει τη δυνατότητα θεραπείας ενός ευρέος φάσματος ορθοδοντικών ανωμαλιών,
 • υπάρχουν αρκετά ορθοδοντικά Ιατρεία που την προσφέρουν για να επιλέξετε,
 • μπορείτε να παρακολουθείτε τις μετακινήσεις των δοντιών σας καθώς αυτά ισιώνουν,
 • συνεχίζετε κανονικά τις προσωπικές και κοινωνικές σας δραστηριότητες σας ενόσω βρίσκεστε σε θεραπεία,
 • η θεραπεία μπορεί να είναι σύντομη ανάλογα με το πρόβλημά σας και την εμπειρία του γιατρού σας.

Τα κυριότερα μειονεκτήματα που συνοδεύουν τη Γλωσσική Ορθοδοντική συνοψίζονται:

 • είναι μια πιο σύνθετη τεχνική από την κλασική θεραπεία, που απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ακριβείς χειρισμούς από τον ορθοδοντικό σας,
 • παρουσία εκτενούς μόνιμης μεταλλικής συσκευής στο στόμα σας, που χρειάζεται σχολαστική καθημερινή οδοντιατρική φροντίδα,
 • τα ραντεβού στο Ιατρείο δεν είναι σύντομης διάρκειας ακριβώς λόγω της μη τέλειας οπτικής επαφής του γιατρού με τα γλωσσικά σιδεράκια,
 • η περίοδος προσαρμογής σας στη νέα συσκευή μπορεί να ποικίλλει από μερικές εβδομάδες έως και μήνες,
 • πιθανός ερεθισμός της γλώσσας σας και δυσκολία στην ομιλία και το φαγητό ιδιαίτερα τον πρώτο καιρό,
 • πιθανός κίνδυνος ξεκολλήματος σε κάποιο από τα σιδεράκια κατά το φαγητό ή τερηδονισμού των δοντιών σας, αν δε τα βουρτσίζετε συστηματικά,
 • αυξημένο κόστος θεραπείας λόγω της πολυπλοκότητας της μεθόδου, των εξειδικευμένων υλικών και των εργαστηριακών εξόδων.

Σίγουρα η Γλωσσική Ορθοδοντική προσπερνώντας τον παράγοντα της εμφάνισης των ορθοδοντικών μηχανισμών, μπορεί σήμερα να αποδώσει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα αισθητικής οδοντιατρικής με τα φυσικά σας δόντια. Μαζί με το Invisalign αποτελούν τα όπλα των ορθοδοντικών και τα δικά σας για να αποκτήσετε ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο. Τώρα πια δε χρειάζεται να προσφεύγετε σε μεθόδους Επεμβατικής Οδοντιατρικής, όπως είναι ο τροχισμός των δοντιών σας και τοποθέτηση αισθητικών όψεων (veneers) ή στεφανών για να φαίνονται ίσια.

Τώρα βρίσκεστε πιο κοντά στην απόκτηση ενός όμορφου και υγιούς χαμόγελου...

Εκτύπωση Email

 • Ώρα για φαγητό;

  κανένα πρόβλημα, αφού οι αόρατοι νάρθηκες invisalign, αφαιρούνται εύκολα και σας επιτρέπουν να πιείτε, να φάτε ή να βουρτσίσετε τα δόντια σας όποτε θέλετε!

 • Βουρτσίστε τα δόντια σας...

  Όσο και όποτε θέλετε, οι αόρατοι νάρθηκες invisalign, αφαιρούνται με μια κίνηση!

 • Διασκεδάστε...

  Απολαύστε τις καθημερινές στιγμές σας αφαιρώντας τους αόρατους νάρθηκες invisalign για μια βραδινή έξοδο ή ότι άλλο προκύψει!

 • Γυμναστείτε...

  Δεν χρειάζεται να τροποποιήσετε το καθημερινό σας πρόγραμμα, οι αόρατοι νάρθηκες invisalign προσαρμόζονται στο πρόγραμμα σας, ενώ ταυτόχρονα ισιώνουν τα δόντια σας.

 • Κολυμπήστε...

  Το καλοκαίρι στη Ελλάδα είναι υπέροχο, απολαύστε τη θάλασσα και τον ήλιο, μην ανησυχείτε τα δόντια σας εξακολουθούν να ισιώνουν... φροντίζουν οι νάρθηκες invisalign!

 • Χαμογελάστε!

  Οι αόρατοι νάρθηκες invisalign, είναι αυτό ακριβώς... αόρατοι! τώρα δεν χρειάζεται να κρύβετε το χαμόγελο σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας!

 • Φωτογραφηθείτε

  Με τους αόρατους νάρθηκες invisalign μπορείτε να εξασφαλίσετε εκείνο το φωτεινό λαμπερό χαμόγελο για εκείνες τις "ειδικές περιπτώσεις" όπως ένας γάμος, που το χαμόγελο σας "απαιτείται"!

 • Ορθοδοντικός;

  Τα ραντεβού για τον έλεγχο των αόρατων ναρθήκων invisalign διαρκούν λίγο, και μπορούν εύκολα να βολευτούν στο πρόγραμμα σας κάθε 4 με 6 εβδομάδες.

   

   

Αόρατη ορθοδοντική

invisalign banner

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και ενημερωθείτε για τα τελευταία Ορθοδοντικά νέα!


 

Invisalign video

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε video με τη θεραπεία invisalign