Greek English French German Italian Russian Turkish

Επικοινωνία: 
Μελίσσια: 210 8104121
Γλυφάδα: 210 8981510

Invisalign & Οδοντιατρική

Invisalign & Οδοντιατρική

Το χαμόγελό σας αποτελεί το «παράθυρό» σας στον κόσμο.

Το χαμόγελό σας ’’μιλάει’’ στον κόσμο.

Δε γεννιούνται όλοι οι άνθρωποι με όμορφα δόντια. Συνωστισμένα, στραβά δόντια ή κενά μεταξύ των δοντιών μπορεί να αποτελέσουν συχνά πηγή αμηχανίας ή ντροπής σε πολλούς ανθρώπους. Πολλοί ασθενείς αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι έχουν πάψει να χαμογελούν ή κρύβουν με το χέρι το χαμόγελό τους για να μη φαίνεται!

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι η ορθοδοντική θεραπεία μπορεί να διορθώσει όλα αυτά τα προβλήματα… και να σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα υγιές και όμορφο χαμόγελο για όλη σας τη ζωή. Το Invisalign δημιουργήθηκε πριν από 12 χρόνια, για να διορθώσει τα ορθοδοντικά σας προβλήματα με τον πλέον απλό, αισθητικό και αποτελεσματικό τρόπο.

 

 Τί προκαλεί τα ορθοδοντικά προβλήματα;

Τα περισσότερα ορθοδοντικά προβλήματα στους ανθρώπους είναι κληρονομικά. Παραδείγματα τέτοιων γενετικών ανωμαλιών είναι ο συνωστισμός, η αραιοδοντία, η προεξοχή, η έλλειψη ή η παρουσία υπεραρίθμων δοντιών καθώς και η δυσαρμονία μεταξύ των γνάθων.

Άλλες συγκλεισιακές δυσλειτουργίες προκαλούνται από επίκτητες συνήθειες και δημιουργούνται από το πιπίλισμα των δακτύλων στη βρεφική ή παιδική ηλικία, διάφορες ασθένειες των δοντιών, ατυχήματα, την πρόωρη ή καθυστερημένη απώλεια των νεογιλών δοντιών, ή και από άλλες αιτίες. 

 Ποιοί είναι οι λόγοι για να κάνουμε ορθοδοντική θεραπεία;

H κακή ανάπτυξη των δοντιών ή των γνάθων μπορεί να απειλήσει την υγεία και την ομορφιά ενός ανθρώπου. Τα στραβά δόντια δημιουργούν δυσκολίες στο καθημερινό βούρτσισμα, την ομιλία και τη μάσηση της τροφής. Αν η μάσηση της τροφής δε γίνεται σωστά λόγω κακής θέσης των δοντιών ή των γνάθων τότε επηρεάζεται δυσμενώς η ανάπτυξη του προσώπου και του σώματος του παιδιού. Χωρίς θεραπεία σε νεαρή ηλικία, πολλά προβλήματα επιδεινώνονται και απαιτούν αργότερα πιο χρονοβόρες και επίπονες οδοντιατρικές θεραπείες.

Με την ορθοδοντική θεραπεία καθοδηγούμε την αρμονική ανάπτυξη των γνάθων, αποκαθιστούμε την καλή επαφή των δοντιών κατά τη μάσηση, απομακρύνουμε τους παράγοντες που δυσκολεύουν το σωστό βούρτσισμα των δοντιών και βελτιώνουμε σημαντικά την εμφάνιση και την ομορφιά του προσώπου.

Με αυτό τον τρόπο η Ορθοδοντική χαρίζει ένα υπέροχο χαμόγελο και ομορφαίνει το πρόσωπο του ανθρώπου, επιδρώντας θετικά στην ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, αφού όταν η εμφάνιση του προσώπου βελτιώνεται ο άνθρωπος νιώθει περισσότερη άνεση και εμπιστοσύνη για τον εαυτό του με θετικό αντίκτυπο στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή. Να τονίσουμε πάντως για άλλη μια φορά πως η Ορθοδοντική επιβάλλεται για λόγους υγείας πριν και πάνω από οποιαδήποτε αισθητική βελτίωση.

 Ποιός είναι ο κατάλληλος χρόνος για έναρξη μιας ορθοδοντικής θεραπείας;

Πολλοί Οδοντίατροι προτείνουν και οι γονείς πιστεύουν ότι η ορθοδοντική θεραπεία πρέπει να αρχίζει στην εφηβική ηλικία κοντά στα 12 (όταν δηλ. εμφανισθούν όλα τα μόνιμα δόντια στο στόμα του παιδιού). Όμως οι περισσότερες περιπτώσεις ανωμαλιών πρέπει να αντιμετωπισθούν πολύ νωρίτερα, στο μικτό φραγμό (κατά την ταυτόχρονη παρουσία παιδικών και μονίμων δοντιών στο στόμα) για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Στην προεφηβεία τόσο ορισμένα σκελετικά όσο και οδοντικά προβλήματα μπορούν να προληφθούν, εάν διαγνωσθούν εγκαίρως. Η έναρξη μιας σκελετικής θεραπείας σε μικρή ηλικία συχνά συνεπάγεται ευκολότερη και γρηγορότερη θεραπεία αργότερα με κολλητά «σιδεράκια» ή αποφυγή εξαγωγών μονίμων δοντιών. Έτσι θα σας πρότειναμε την ηλικία των 7 - 8 ετών ως την πιο κατάλληλη για μια πρώτη επίσκεψη στον Ορθοδοντικό, ο οποίος εξετάζοντας το παιδί θα προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο έναρξης της θεραπείας. Οι ενήλικες βέβαια, μπορούν οποιαδήποτε στιγμή, να ξεκινήσουν μια αισθητική ορθοδοντική θεραπεία Invisalign με άριστα αποτελέσματα.

 Ποιά είναι τα σημάδια που πρέπει να μας οδηγήσουν στον Ορθοδοντικό; 

Θηλασμός δακτύλου ή χείλους ή γλώσσας από το παιδί Ασυμμετρία στα δόντια ή το πρόσωπο

Αναπνοή από το στόμα και όχι από τη μύτη που οδηγεί σε πρόσθια χασμοδοντία

Συνωστισμός δοντιών που δε χωρούν στις οδοντοστοιχίες

Δόντια ή γνάθοι που δεν ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους

Μεγάλα κενά ανάμεσα στα δόντια

 

Παρατεταμένη παραμονή παιδικών δοντιών ή πρόωρη απώλεια από τερηδόνα ή τραύμα


 Πόσο διαρκεί μία ορθοδοντική θεραπεία;

H διάρκεια μιας θεραπείας ποικίλλει ανάλογα με το είδος και τη βαρύτητα της ανωμαλίας. Στα παιδιά λόγω της ανάπτυξης των γνάθων και της ανατολής των δοντιών διαρκεί περισσότερο από ότι στους ενήλικες. Πάντως και στα παιδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τα τέσσερα (4) χρόνια, ενώ στους ενήλικες οκτώ (8) εώς είκοσι τέσσερεις (24) μήνες.

Είναι επώδυνη η ορθοδοντική θεραπεία;

H αλήθεια είναι ότι τα δόντια για 2 – 3 ημέρες μετά από κάθε επίσκεψη στο Ιατρείο είναι κάπως ευαίσθητα στη μάσηση και γενικά όταν έρχονται σε επαφή. Η ενόχληση αυτή είναι σχετικά ήπια, υποχωρεί μετά τη 2η μέρα και, αν χρειασθεί, αντιμετωπίζεται εύκολα με λήψη κοινών παυσιπόνων (π.χ. Depon, Panadol…).

 Υπάρχουν προβλήματα κατά τη διάρκεια μιας ορθοδοντικής θεραπείας;

Η θεραπεία με τους αόρατους νάρθηκες ορθοδοντικής Invisalign είναι αποτελεσματική και γρήγορη μόνο αν υπάρχει απόλυτη συνεργασία ορθοδοντικού και ασθενή. Ο ασθενής πρέπει να ακολουθεί με συνέπεια τις οδηγίες του γιατρού του και να φροντίζει καθημερινά τις συσκευές που φέρει στο στόμα του. Για τον ασθενή, το να ακολουθήσει μια ορθοδοντική θεραπεία, απαιτεί την πλήρη εφαρμογή των οδηγιών που θα του δώσει ο ορθοδοντικός, την τήρηση των ραντεβού και το κυριότερο τη διατήρηση μιας πολύ καλής στοματικής υγιεινής προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Επιπρόσθετα, θα χρειαστεί ο ασθενής να επισκεφτεί το γενικό οδοντίατρό του, εάν και εφόσον του ζητηθεί από τον ορθοδοντικό, για να συνεχίσει και ολοκληρώσει τυχόν οδοντιατρικές θεραπείες. Επίσης πρέπει να αποφεύγει να μασά σκληρές ή κολλώδεις τροφές (παξιμάδια, ξηρούς καρπούς, τσίχλες, καραμέλες…) που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στους ορθοδοντικούς μηχανισμούς. Μόνο έτσι το αποτέλεσμα θα είναι ένα …ΥΠΕΡΟΧΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ που θα το χαίρεται σε όλη του τη ζωή.

 Πόσο κοστίζει μία ορθοδοντική θεραπεία;

Το κόστος μιας ορθοδοντικής θεραπείας θα εξαρτηθεί από παράγοντες όπως είναι η σοβαρότητα και πολυπλοκότητα του προβλήματος, καθώς και η διάρκεια της θεραπείας. Ο ορθοδοντικός θα χαρεί να συζητήσει μαζί σας, στο πρώτο κιόλας ραντεβού, το κόστος της θεραπείας καθώς και τους πιθανούς τρόπους εξόφλησης. Θα σας ενημερώσει για το διακανονισμό που θα ακολουθήσετε, ώστε με ένα πρόγραμμα μηνιαίων καταβολών, να καταστήσει την ορθοδοντική θεραπεία με νάρθηκες Invisalign ή σιδεράκια οικονομικά πιο προσιτή από ποτέ!

 

ο Ορθοδοντικός σας

 

Dr. Δημοσθένης Αγγελάκης

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου HUMBOLDT Βερολίνου

Εκτύπωση Email

 • Ώρα για φαγητό;

  κανένα πρόβλημα, αφού οι αόρατοι νάρθηκες invisalign, αφαιρούνται εύκολα και σας επιτρέπουν να πιείτε, να φάτε ή να βουρτσίσετε τα δόντια σας όποτε θέλετε!

 • Βουρτσίστε τα δόντια σας...

  Όσο και όποτε θέλετε, οι αόρατοι νάρθηκες invisalign, αφαιρούνται με μια κίνηση!

 • Διασκεδάστε...

  Απολαύστε τις καθημερινές στιγμές σας αφαιρώντας τους αόρατους νάρθηκες invisalign για μια βραδινή έξοδο ή ότι άλλο προκύψει!

 • Γυμναστείτε...

  Δεν χρειάζεται να τροποποιήσετε το καθημερινό σας πρόγραμμα, οι αόρατοι νάρθηκες invisalign προσαρμόζονται στο πρόγραμμα σας, ενώ ταυτόχρονα ισιώνουν τα δόντια σας.

 • Κολυμπήστε...

  Το καλοκαίρι στη Ελλάδα είναι υπέροχο, απολαύστε τη θάλασσα και τον ήλιο, μην ανησυχείτε τα δόντια σας εξακολουθούν να ισιώνουν... φροντίζουν οι νάρθηκες invisalign!

 • Χαμογελάστε!

  Οι αόρατοι νάρθηκες invisalign, είναι αυτό ακριβώς... αόρατοι! τώρα δεν χρειάζεται να κρύβετε το χαμόγελο σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας!

 • Φωτογραφηθείτε

  Με τους αόρατους νάρθηκες invisalign μπορείτε να εξασφαλίσετε εκείνο το φωτεινό λαμπερό χαμόγελο για εκείνες τις "ειδικές περιπτώσεις" όπως ένας γάμος, που το χαμόγελο σας "απαιτείται"!

 • Ορθοδοντικός;

  Τα ραντεβού για τον έλεγχο των αόρατων ναρθήκων invisalign διαρκούν λίγο, και μπορούν εύκολα να βολευτούν στο πρόγραμμα σας κάθε 4 με 6 εβδομάδες.

   

   

Αόρατη ορθοδοντική

invisalign banner

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και ενημερωθείτε για τα τελευταία Ορθοδοντικά νέα!


 

Invisalign video

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε video με τη θεραπεία invisalign