Greek English French German Italian Russian Turkish

Επικοινωνία: 
Μελίσσια: 210 8104121
Γλυφάδα: 210 8981510

F.A.Q.

Τί είναι το Invisalign και πώς λειτουργεί;

Το Invisalign είναι η μέθοδος Ορθοδοντικής που χρησιμοποιεί λεπτούς διαφανείς νάρθηκες για να ισιώσει τα δόντια σας και να σας χαρίσει το χαμόγελο που πάντα ονειρευόσασταν. Χρησιμοποιώντας προηγμένη τρισδιάστατη τεχνολογία των υπολογιστών, απεικονίζει το πλήρες σχέδιο θεραπείας σας, από την αρχική θέση των δοντιών σας έως την επιθυμητή, τελική τους θέση. Κατόπιν παρασκευάζονται οι νάρθηκες, που ταιριάζουν στην περίπτωσή σας, και θα αποσταλούν στο Ιατρείο από τα εργαστήρια της εταιρείας στην Αμερική.

Περισσότερα...

Ποιά είναι τα οφέλη του Invisalign;

Τα σημαντικά οφέλη μιας θεραπείας Invisalign συνοψίζονται στα παρακάτω:

-     Oι νάρθηκες είναι πρακτικά αόρατοι και δεν εμποδίζουν αισθητικά την καθημερινότητά σας.

-     Οι νάρθηκες δεν ενοχλούν στην ομιλία.

-     Οι νάρθηκες είναι κινητοί και μπαινοβγαίνουν εύκολα, διευκολύνοντας το φαγητό και το βούρτσισμα των δοντιών.

-     Οι νάρθηκες δεν πληγώνουν τα χείλη και τη γλώσσα.

-     Οι νάρθηκες επιτρέπουν την καλύτερη στοματική υγιεινή.

Περισσότερα...

Έχει μειονεκτήματα η θεραπεία Invisalign;

Αναζητώντας κάποια μειονεκτήματα της μεθόδου Invisalign αυτά εστιάζονται κυρίως στην αδυναμία ή απειρία που έχουν πολλοί ορθοδοντικοί να θεραπεύσουν γρήγορα και αποτελεσματικά ασθενείς με τη μέθοδο αυτή. Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με τυχόν ’’αδυναμίες’’ της μεθόδου, αφού τα θεραπευτικά αποτελέσματά της είναι παγκοσμίως γνωστά και αποδεδειγμένα. Απλά, καλό είναι όταν αναζητάτε ορθοδοντικό για Ιnvisalign να βρίσκετε εκείνον που είναι πιστοποιημένος και έμπειρος στη θεραπεία αυτή. Μόνον έτσι είστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε τα μεγάλα οφέλη μιας θεραπείας Invisalign.

Άλλα σημεία τα οποία πρέπει να προσέξετε, αναζητώντας θεραπεία Invisalign, είναι ότι πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να φοράτε τους νάρθηκές σας για 20 – 21 ώρες καθημερινά. Και αυτό για όλη τη διάρκεια της θεραπείας σας, είτε διαρκέσει λίγους μήνες είτε περισσότερους. Το Invisalign απαιτεί άψογη συνεργασία και υπομονή από τη μεριά σας μέχρι το τέλος της θεραπείας για να πετύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Τέλος, το αυξημένο κόστος του Invisalign σε σχέση με τα κλασικά σιδεράκια είναι κάτι που πρέπει να λάβετε επίσης υπόψη. Η δαπάνη για την παρασκευή των ναρθήκων στην Αμερική είναι μεγαλύτερη από τη θεραπεία με τα κλασικά σιδεράκια, ενώ συνήθως είναι πιο οικονομική από την αγορά γλωσσικών αγκίστρων για τη θεραπεία από τη μέσα επιφάνεια των δοντιών.

Bεβαίως, το Invisalign πιστεύουμε ότι σήμερα δεν αποτελεί δαπάνη, αλλά... ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΥΓΕΙΑΣ. Δεν είναι απλά μία δαπάνη αισθητικού χαρακτήρα, αλλά μία θεραπεία με μεγάλα οφέλη ψυχικής και σωματικής υγείας, που θα απολαμβάνετε για όλη σας τη ζωή.

Πόσοι ασθενείς κάνουν σήμερα Invisalign

Σήμερα γύρω στους 1,2 εκατ. ασθενείς σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε θεραπεία Invisalign, ενώ ο αριθμός τους μεγαλώνει καθημερινά. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα, που, όλο και περισσότεροι έφηβοι και ενήλικες επιζητούν το Invisalign για να βελτιώσουν το χαμόγελο και την υγεία του στόματός τους.

Πώς μπορώ να ξεκινήσω μία θεραπεία Invisalign;

Απλά κλείνετε ένα ραντεβού σε ένα πιστοποιημένο ορθοδοντικό Ιατρείο για μια πρώτη επίσκεψη. Στο τηλέφωνο μπορείτε να ρωτήσετε αν η επίσκεψη αυτή χρεώνεται ή είναι δωρεάν. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, αφιερώστε χρόνο να βρείτε τον "σωστό" γιατρό – αυτόν που θα σας κάνει να νιώθετε άνετα και ο οποίος θα έχει την κατάλληλη κλινική εμπειρία περιπτώσεων σαν τη δική σας. Αυτό σημαίνει ότι αν χρειασθεί, μπορεί να αναζητήσετε και μια δεύτερη ή τρίτη γνώμη για να αποφασίσετε.

Περισσότερα...

Μπορεί ο οδοντίατρός μου να με θεραπεύσει με το Invisalign;

Καλό είναι να αναλάβει τη θεραπεία σας με τη μέθοδο Invisalign ένας έμπειρος πιστοποιημένος ορθοδοντικός. Θα έχει παρακολουθήσει και ολοκληρώσει εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια στο εξωτερικό για να μπορεί να παρέχει τη μέθοδο Invisalign σε ασθενείς.

Για δική σας σιγουριά καλό είναι να βρείτε έναν έμπειρο ορθοδοντικό, με εξειδίκευση στη μέθοδο Invisalign, που να έχει θεραπεύσει πολλούς ασθενείς με τη μέθοδο αυτή, για να σας προσφέρει την καλύτερη θεραπεία για το πρόβλημά σας.

Πώς μετακινεί το Invisalign αποτελεσματικά τα δόντια;

Όπως και στα σιδεράκια, οι νάρθηκες ασκούν δυνάμεις πάνω στα δόντια, που μετακινούν ελεγχόμενα τα δόντια. Η κύρια διαφορά είναι ότι το Invisalign εφαρμόζει δυνάμεις στα δόντια εκείνα, που πρέπει να μετακινηθούν αλλά και στον επιθυμητό χρόνο. Στα σιδεράκια οι δυνάμεις ασκούνται σε όλα τα δόντια ενώ δεν μπορούν εύκολα να υπολογισθούν.

Ο γιατρός σας καθορίζει ποια δόντια χρειάζονται να μετακινηθούν ανάλογα με την κατάσταση των οδοντοστοιχιών και των ούλων σας. Έτσι δόντια που εμφανίζουν ευαισθησίες ή υφιζήσεις ούλων δέχονται μικρότερες δυνάμεις για τη μετακίνησή τους με νάρθηκες Invisalign.

Από τί υλικό είναι φτιαγμένοι οι νάρθηκες Invisalign;

Oι διαφανείς νάρθηκες Invisalign κατασκευάζονται από ειδικό θερμοπλαστικό υλικό (πολυουρεθάνη) που αναπτύχθηκε ειδικά για την εταιρεία Αlign Technology, και μοιάζουν αρκετά με τους νάρθηκες λεύκανσης των δοντιών. Είναι βιοσυμβατοί και έχουν πάχος 0,5 χιλ. και εφαρμόζουν μόνο στα δόντια σας, με βάση τα μέτρα που πάρθηκαν από αυτά. Το σχέδιο θεραπείας που επιλέχθηκε ειδικά για εσάς προσδιορίζει και τη σειρά εφαρμογής των ναρθήκων στα δόντια σας.

Δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες ή περιστατικά αλλεργικών αντιδράσεων του υλικού των ναρθήκων ενώ πολλές δοκιμές έχουν διεξαχθεί για να αποδειχθεί η ασφάλεια της πολυουρεθάνης στα υγρά και τους ιστούς του στόματος. Επίσης δεν έχουν αναφερθεί τυχόν παρενέργειες σε έγκυες γυναίκες, εφήβους ή υπερήλικες ασθενείς.

Έβγαλα τα σιδεράκια μου στην εφηβεία και τώρα ξαναστράβωσαν τα δόντια μου. Μπορεί το Invisalign να τα ξαναϊσιώσει;

Ένας μεγάλος αριθμός ασθενών Invisalign έχουν υποβληθεί σε προηγούμενη ορθοδοντική θεραπεία, συχνά στην εφηβεία.

Οι νάρθηκες Invisalign μπορούν να διορθώσουν τα δόντια που έχουν στραβώσει. Εσείς συνεχίζετε κανονικά τις προσωπικές και επαγγελματικές σας δραστηριότητες χωρίς να ανησυχείτε για τυχόν αισθητικούς περιορισμούς, ερεθισμούς και ξεκολλήματα.

Φοράω σήμερα σιδεράκια. Μπορώ να κάνω την αλλαγή σε Invisalign;

Οι ορθοδοντικοί στην Αμερική θεραπεύουν ένα σημαντικό αριθμό ασθενών με συνδυασμό Invisalign στην πάνω οδοντοστοιχία και σιδεράκια στην κάτω.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει προς το παρόν αυτή η δυνατότητα αφού η εταιρεία Align Technology δεν παρασκευάζει νάρθηκες για συνδυασμένη θεραπεία Ιnvisalign στη μια γνάθο και σιδεράκια στην άλλη.

Εσείς βέβαια συμβουλευτείτε τον ορθοδοντικό σας για να σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο τρόπο.

Το Invisalign επηρεάζει την ομιλία μου;

Όπως κάθε ορθοδοντική συσκευή, το Invisalign μπορεί να επηρεάσει ελαφρά την ομιλία σας κατά τις πρώτες ημέρες. Μόλις, όμως, η γλώσσα και τα χείλη συνηθίσουν την παρουσία των ναρθήκων, η ομιλία επανέρχεται φυσιολογικά.

Έχω περιορισμούς στη διατροφή μου, ενώ βρίσκομαι σε θεραπεία;

Απολύτως κανένα. Επειδή οι νάρθηκες είναι κινητοί, μπορείτε να τρώτε και να πίνετε ό, τι θέλετε, ενώ βρίσκεστε σε θεραπεία. Απλά βγάζετε τους νάρθηκες για να απολαύσετε το φαγητό και το ποτό σας, και τους ξαναβάζετε μετά.

Έτσι, σε αντίθεση με τα κολλητά παραδοσιακά σιδεράκια (είτε τα κλασικά είτε τα γλωσσικά), που υπάρχουν αρκετές τροφές που καλό είναι να αποφεύγετε, με το Ιnvisalign δεν υπάρχει λόγος να στερείστε τα αγαπημένα σας τρόφιμα ή φαγητά, εκτός αν σας δοθούν άλλες οδηγίες από το γιατρό σας.

Βεβαίως, καλό είναι να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα πριν ξαναβάλετε τους νάρθηκες για να διατηρείτε σωστή υγιεινή και φρέσκια αναπνοή.

Χρωματίζει το κάπνισμα τους νάρθηκες;

Εμείς αποθαρρύνουμε το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της θεραπείας Invisalign, γιατί η νικοτίνη αποχρωματίζει τους διαφανείς νάρθηκες. Φυσικά, το γεγονός της εναλλαγής των ναρθήκων κάθε δύο (2) εβδομάδες με νέους, μειώνει την επίδραση του καπνίσματος στη διαφάνεια των ναρθήκων.

Μπορώ να μασώ τσίχλα φορώντας τους νάρθηκες;

Όχι, οι τσίχλες κολλούν στους νάρθηκες. Προτείνουμε να βγάζετε τους νάρθηκες σε όλα τα γεύματα και σνακ.

Είναι η θεραπεία Invisalign επώδυνη;

Το Invisalign μετακινεί τα δόντια σας χωρίς τον πόνο και την ταλαιπωρία που συνοδεύουν τα σιδεράκια. Η κλινική εμπειρία έχει δείξει ότι, την πρώτη μέρα εφαρμογής κάθε νέου νάρθηκα, ασκείται μια ελαφρά πίεση στα δόντια, που, ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να βιώσουν ως ιδιαίτερη δυσφορία και πόνο. Αυτό είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο και δείχνει ότι τα δόντια σας μετακινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Η ενόχληση υποχωρεί τη δεύτερη μέρα εφαρμογής και εξαφανίζεται εντελώς την τρίτη, αφού πλέον οι νάρθηκες κάθονται παθητικά στα δόντια σας.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίζω τους νάρθηκές μου;

Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίζετε τους νάρθηκές σας είναι μετά το βούρτσισμα των δοντιών σας, χρησιμοποιώντας την οδοντόκρεμα και την οδοντόβουρτσά σας. Με το βούρτσισμα και ξέπλυμά τους με άφθονο νερό, τους καθαρίζετε και απομακρύνετε υπολείμματα τροφών και κακοσμία.

Πόσο συχνά πρέπει να φορώ τους νάρθηκές μου;

Έχει αποδειχθεί κλινικά ότι ο κάθε νάρθηκας Invisalign είναι πιο αποτελεσματικός αν εφαρμόζει στα δόντια σας γύρω στις 300 ώρες, πριν την αντικατάστασή του με τον επόμενο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τους φοράτε καθημερινά για 21 με 22 ώρες για διάστημα 14 ημερών και να τους αφαιρείτε μόνο στο φαγητό και το βούρτσισμα των δοντιών.

Πόσο συχνά πρέπει να επισκέπτομαι τον ορθοδοντικό μου;

Ο ορθοδοντικός προγραμματίζει κανονικά ραντεβού στο Ιατρείο κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Ελέγχει την πορεία της θεραπείας σας σύμφωνα με το προγραμματισμένο σχέδιο θεραπείας, σας ενημερώνει και ταυτόχρονα σας δίνει τους επόμενους νάρθηκες μέχρι το επόμενο ραντεβού. Γενικά, οι επισκέψεις στο Ιατρείο είναι σύντομες και ευχάριστες, αφού η καλή συνεργασία από τη μεριά σας εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πορεία της θεραπείας σας.

Πόσων ετών είναι η εταιρεία;

Η εταιρεία Align Technology, Inc., που κατασκευάζει τους νάρθηκες Invisalign, ιδρύθηκε το 1997, και από το 2000 είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Υψηλής Τεχνολογίας Nasdaq, της Νέας Υόρκης.

Έχουν τα προϊόντα Invisalign έγκριση κυκλοφορίας;

Η Αμερικανική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (FDA) από το 1998, έχει πιστοποιήσει τους νάρθηκες Invisalign ως ιατρικές συσκευές κατηγορίας ΙΙ. Η ίδια Ομοσπονδία επιτρέπει στην εταιρεία Align Technology, Inc. να παρασκευάζει και να πουλά τους νάρθηκές της.

Ποιά είναι η ελάχιστη ηλικία ενός ασθενούς για να ξεκινήσει Invisalign;

Το Invisalign εφήβων (teen) είναι κατάλληλο για ασθενείς που έχουν ρίξει όλα τα παιδικά τους δόντια και βρίσκονται στη φάση ανατολής των δεύτερων γομφίων. Αυτή την προϋπόθεση πληρούν οι περισσότεροι έφηβοι από 13 ετών και πάνω.

Το θέμα, αν, ως έφηβος αποτελείτε υποψήφιο ασθενή Invisalign, θα το συζητήσετε με τον ορθοδοντικό, ο οποίος θα αποφασίσει αν έχετε τις προϋποθέσεις για να αρχίσετε τώρα θεραπεία. Απλά ρωτήστε τον.

Πόσο διαρκεί μια μέση θεραπεία Invisalign;

Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από τo είδος του ορθοδοντικού σας προβλήματος. Βλέπετε ότι οι θεραπείες Lite κρατούν γύρω στους επτά (7) μήνες ενώ οι υπόλοιπες κυμαίνονται από 8 -18. Οι πιο δύσκολες πάντως, που απαιτούν μεγάλες μετακινήσεις δοντιών αγγίζουν και τους 22-24 μήνες. Ο γιατρός σας είναι εκείνος που θα καθορίσει τη διάρκεια της θεραπείας σας, με βάση το σχέδιο θεραπείας που έχει συντάξει για εσάς.

Τί πρέπει να κάνω για να διατηρήσω τα δόντια μου ίσια μετά τη θεραπεία;

Το σίγουρο είναι ότι μετά από κάθε ορθοδοντική θεραπεία πρέπει ο γιατρός να σας προετοιμάσει για τη φάση της συγκράτησης του αποτελέσματος. Αυτή διαφέρει από ασθενή σε ασθενή αλλά είναι απαραίτητη γιατί αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος του ξαναστραβώματος των δοντιών. Η φάση αυτή είναι απαραίτητη για να διατηρήσουμε για μια ολόκληρη ζωή το όμορφο χαμόγελο που πετύχαμε με τη βοήθεια του Invisalign. Κι αυτό γιατί τα δόντια μετά την αφαίρεση των ναρθήκων έχουν την τάση επιστροφής στις αρχικές τους στραβές θέσεις, γιατί απλούστατα δεν έχουν σταθεροποιηθεί ακόμα στις νέες τους ίσιες θέσεις.

Κι αυτή η τάση μετακίνησης των δοντιών στις αρχικές τους θέσεις μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό ενώ είναι διαφορετική από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ποιές συσκευές χρησιμοποιούνται για τη συγκράτηση του αποτελέσματος και για πόσο καιρό;

Τη σταθεροποίηση των δοντιών στις νέες «ιδανικές» τους θέσεις επιτυγχάνουν οι συγκρατητικές συσκευές (retainers) που, ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να είναι κινητές (απλοί διαφανείς νάρθηκες) ή κολλητές πάνω στην εσωτερική (γλωσσική) πλευρά των δοντιών.

Αυτό φυσικά είναι κάτι που θα αποφασίσετε μαζί με τον ορθοδοντικό σας. Εμείς πάντως για να εξασφαλίσουμε το όμορφο αποτέλεσμα του Invisalign για περισσότερα χρόνια προτείνουμε στους ασθενείς μας συνδυασμό κολλητών και κινητών συσκευών. Δηλ. τοποθέτηση κολλητής συγκρατητικής μπάρας στη γλωσσική επιφάνεια των τομέων και από πάνω εφαρμογή διαφανούς κινητού συγκρατητικού νάρθηκα.

Η χρονική διάρκεια της συγκράτησης δεν μπορεί, δυστυχώς, να προσδιορισθεί επακριβώς γιατί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (π.χ. μέγεθος ορθοδοντικής ανωμαλίας, λειτουργία γλώσσας, χειλέων και μάσησης, συνήθειες του ασθενούς κλπ). Σε μερικούς ασθενείς διαρκεί ένα χρόνο, κατά κανόνα όμως διαρκεί περισσότερο. Στους εφήβους λέμε συνήθως μέχρι την ηλικία των 21 ετών ενώ στους ενήλικες για ένα διάστημα τεσσάρων (4) ετών.

Πόσο κοστίζει μια θεραπεία Invisalign;

Το κόστος μιας οδοντιατρικής ή ορθοδοντικής εργασίας γνωρίζουμε ότι, ειδικά στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες, είναι ένα σημαντικό ερώτημα για όλους.

Η αλήθεια είναι ότι για τη θεραπεία Invisalign ο ορθοδοντικός σας είναι εκείνος που θα καθορίσει το κόστος αυτής. Η τιμή θα εξαρτηθεί από τον τύπο Invisalign που θα ακολουθήσετε, πόσο μεγάλο είναι το ορθοδοντικό σας πρόβλημα, πόσο καιρό θα διαρκέσει η θεραπεία σας, το μέρος που βρίσκεται το Ιατρείο, και από άλλους παράγοντες που καθορίζονται από το γιατρό σας.

Στην πατρίδα μας μια θεραπεία Invisalign είναι σήμερα πιο ακριβή από την παραδοσιακή θεραπεία με σιδεράκια αλλά μη φαντάζεστε μεγάλες διαφορές. Με την ταχεία εξάπλωση του Invisalign σε πολλά ορθοδοντικά Ιατρεία και τη γνωριμία του με τον πολύ κόσμο μην εκπλαγείτε σε λίγα χρόνια να ακούτε τιμές θεραπείας Invisalign περίπου στα ίδια επίπεδα ή λίγο πιο ακριβές από τα κεραμικά (διάφανα) σιδεράκια.

Η έρευνά μας έχει δείξει ότι οι απλές θεραπείες Lite ξεκινούν από € 3.000,- ενώ οι πιο δύσκολες και χρονοβόρες φθάνουν και το ποσό των € 6.000,- ανάλογα και με το γιατρό και την περιοχή.

Εσείς θα επιλέξετε το γιατρό σας κάνοντας, όπως παντού, τη σχετική έρευνα αγοράς. Το πιο σημαντικό πάντως είναι να επιλέξετε έναν πιστοποιημένο και έμπειρο ορθοδοντικό, που να έχει θεραπεύσει πολλά περιστατικά σαν το δικό σας, ενώ θα λάβετε υπόψη σας και τις συστάσεις του οδοντιάτρου σας ή φίλων που εμπιστεύεστε.

Στην αρχική επίσκεψη στο Ιατρείο, μιλήστε με το γιατρό για τον οικονομικό διακανονισμό και τις επιλογές πληρωμών που έχετε. Τα περισσότερα Ιατρεία προσφέρουν σήμερα ευέλικτους και προσιτούς μηνιαίους τρόπους πληρωμών, που σίγουρα θα σας επιτρέψουν να ξεκινήσετε μια θεραπεία Invisalign ’’επενδύοντας’’ στην υγεία του στόματός σας, το χαμόγελο και την ποιότητα της ζωής σας.

Εκτύπωση Email

Αόρατη ορθοδοντική

invisalign banner

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και ενημερωθείτε για τα τελευταία Ορθοδοντικά νέα!


 

Invisalign video

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε video με τη θεραπεία invisalign