Greek English French German Italian Russian Turkish

Επικοινωνία: 
Μελίσσια: 210 8104121
Γλυφάδα: 210 8981510

ΑΟΡΑΤΗ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ – Νάρθηκες INVISALIGN

couple smiling

Χαρίστε στη ζωή το πιο όμορφο χαμόγελό σας!

Η Ορθοδοντική ενηλίκων τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας και τις αυξημένες κοινωνικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις βρίσκει εφαρμογή σε όλο και περισσότερους ανθρώπους κάθε ηλικίας που επιθυμούν να αποκτήσουν ίσια και υγιή δόντια κι ένα όμορφο χαμόγελο.

Με τη μέθοδο INVISALIGN μπορούν σήμερα και οι πλέον πολυάσχολοι άνθρωποι από την εφηβεία κιόλας, στην ηλικία των 14 ετών να βελτιώσουν το χαμόγελό τους με τον πιο αισθητικό, σχεδόν αόρατο τρόπο. Και αυτό χωρίς τα ενοχλητικά και αντιαισθητικά «σιδεράκια» αλλά με την εφαρμογή διαφανών ναρθήκων στα δόντια μας!

AΠΛΑ ΑΝΕΤΑ ΑΟΡΑΤΑ

ΑΣΘΕΝΗΣ 1
ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ

Tί είναι το INVISALIGN και πώς λειτουργεί;

Η θεραπεία INVISALIGN αποτελείται από μια σειρά από λεπτούς διαφανείς νάρθηκες που έχουν σχήμα πετάλου (μοιάζουν με τους νάρθηκες της λεύκανσης) και τους τοποθετούμε πάνω στα δόντια μας. Οι διαφανείς αυτοί νάρθηκες κατασκευάζονται στην Αμερική με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή κατά τέτοιον τρόπο ώστε να μετακινούν σιγά-σιγά και να ισιώνουν τα στραβά δόντια και αποτελούνται από συνθετικό υλικό (πολυουρεθάνη) πάχους 0,75 χιλ.

Κάθε δύο εβδομάδες αντικαθιστούμε τους παλιούς νάρθηκες με καινούργιους που μας δίνει ο Ορθοδοντικός κι έτσι σταδιακά συνεχίζεται η μετακίνηση των δοντιών μέχρι το τελικό τους ίσιωμα. Ο ασθενής φορά τους νάρθηκες καθημερινά για 21 – 22 ώρες περίπου και τους βγάζει μόνο στο φαγητό, το βούρτσισμα των δοντιών και σε έκτακτες περιπτώσεις (π.χ. ένα ιδιαίτερο κοινωνικό γεγονός). Λιγότερες ώρες εφαρμογής των ναρθήκων καθημερινά σημαίνει πιο αργή μετακίνηση των δοντιών και καθυστέρηση στην πρόοδο και ολοκλήρωση της θεραπείας. Αντίθετα με τη συνεχή παρουσία των ναρθήκων πάνω στα δόντια επιταχύνουμε τις μετακινήσεις των δοντιών μέχρι το τελικό τους ίσιωμα.

Πόσο διαρκεί μία θεραπεία INVISALIGN;

Η διάρκεια μιας τέτοιας θεραπείας ξεκινά από 7 – 8 μήνες για τα απλά περιστατικά (INVISALIGN Lite) και φθάνει τους 20 -24 μήνες για τα πιο σύνθετα περιστατικά (INVISALIGN Full).

ΑΣΘΕΝΗΣ 2
ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ

Στάδια της θεραπείας INVISALIGN

Κατά την 1η επίσκεψη στο Ιατρείο ο Ορθοδοντικός θα εξετάσει λεπτομερώς την κατάσταση των δοντιών και των γνάθων και θα αξιολογήσει εάν ο ασθενής είναι κατάλληλος να δεχθεί τους νάρθηκες INVISALIGN.

Μετά την αρχική εξέταση των δοντιών, ο Ορθοδοντικός συλλέγει το απαραίτητο διαγνωστικό υλικό του ασθενή (πανοραμική και πλάγια κεφαλομετρική ακτινογραφία, ενδοστοματικές και εξωστοματικές φωτογραφίες όπως και τα μέτρα των δοντιών) και το στέλνει με Ταχυταχυδρομείο (courier) στην εταιρεία ALIGN TECHNOLOGY στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή ο Ορθοδοντικός συντάσσει το εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας του ασθενή και το στέλνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e – mail).

Με βάση το προτεινόμενο σχέδιο θεραπείας από τον θεράποντα Ορθοδοντικό παρασκευάζονται εξατομικευμένα όλοι οι διαφανείς νάρθηκες που θα φθάσουν πάλι μέσω courier (UPS) σε είκοσι ημέρες στο Ιατρείο.

Επειδή δεν υπάρχουν τα ενοχλητικά «σιδεράκια» στα δόντια, η θεραπεία με τους νάρθηκες INVISALIGN είναι ανώδυνη και αισθητικά περνά σχεδόν απαρατήρητη. Οι νάρθηκες άλλωστε έχουν τη δυνατότητα να μπαινοβγαίνουν κι έτσι δεν υπάρχει καμία δυσκολία στο φαγητό και το βούρτσισμα.

Την πρώτη ημέρα της εφαρμογής των ναρθήκων υπάρχει μια ελαφριά πίεση που δηλώνει ότι τα δόντια μετακινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτή η μικρή ενόχληση διαρκεί συνήθως 1 – 2 ημέρες και κατόπιν παρέρχεται χωρίς την ανάγκη λήψης παυσίπονων. Αυτό επαναλαμβάνεται κάθε φορά που εφαρμόζονται νέοι νάρθηκες πάνω στα δόντια.

Επειδή οι νάρθηκες παρασκευάζονται προγραμματισμένοι (μέσω υπολογιστή) να μετακινούν μόνο τα δόντια και όχι και τις γνάθους, αυτό τους αποκλείει από τη δυνατότητα να εφαρμοσθούν σε μικρά παιδιά έως 13 ετών. Αυτό συμβαίνει γιατί στα παιδιά αυτής της ηλικίας έχουμε και ταυτόχρονη σκελετική ανάπτυξη και παρουσία παιδικών δοντιών που πρέπει πρώτα να αποπέσουν. Έτσι οι νάρθηκες INVISALIGN εφαρμόζονται αποκλειστικά σε εφήβους 14 ετών και άνω που έχουν όλα τα μόνιμα δόντια στο στόμα τους και ενήλικες.

ΑΣΘΕΝΗΣ 3
ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ

Κόστος θεραπείας INVISALIGN

Δυστυχώς, δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημα αυτό, αφού οι τιμές διαμορφώνονται με βάση τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Μόνο η επίσκεψη σε κάποιον πιστοποιημένο και έμπειρο ορθοδοντικό, που στην Ελλάδα είναι πολύ λίγοι ακόμη, θα σας διαφωτίσει σχετικά.

Το κόστος θεραπείας INVISALIGN είναι πιο αυξημένο από μια αντίστοιχη θεραπεία με διαφανή σιδεράκια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι απαγορευτικό. Όπως σε κάθε θεραπεία, το κόστος της εξαρτάται από την πολυπλοκότητα και τη διάρκεια αυτής. Για παράδειγμα, μια θεραπεία INVISALIGN Full που απαιτεί εξαγωγές δοντιών για να αποκαταστήσει τη σύγκλειση και να ομορφύνει το ’’πεταχτό’’ σας χαμόγελο είναι πιο ακριβή και χρονοβόρα από μια αντίστοιχη θεραπεία Lite, που απλά ισιώνει τα στραβά μπροστινά σας δόντια. Το ίδιο άλλωστε ισχύει και για τις κλασικές θεραπείες με τα παραδοσιακά σιδεράκια. Οι τιμές τους καθορίζονται από το γιατρό με βάση το βαθμό δυσκολίας και τη διάρκειά της. Στην Ελλάδα σήμερα, οι τιμές για τις θεραπείες INVISALIGN κυμαίνονται, σύμφωνα με ό,τι αναφέραμε παραπάνω, για τις απλές θεραπείες Lite 2.500 - 3.300 ενώ για τις πλήρεις θεραπείες Full 3.300 - 4.700.

Βεβαίως κουβεντιάζοντας με το θεράποντα ιατρό σας θα συμφωνήσετε για έναν οικονομικό διακανονισμό που να είναι ρεαλιστικός, να ταιριάζει στη ζωή σας και να επεκτείνεται σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Αυτό θα σας επιτρέψει να διαλέξετε ανάμεσα σε διάφορα μοντέλα αποπληρωμής. Είτε άμεση εξόφληση αν οι συνθήκες ζωής σας το επιτρέπουν, είτε καταβολές σε πολλές μηνιαίες δόσεις.

Οτιδήποτε και αν αποφασίσετε το σίγουρο είναι ένα: H θεραπεία Ιnvisalign είναι σήμερα, ακόμα και μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, προσιτή σε πολλούς ανθρώπους που επιθυμούν να ’’επενδύσουν’’ στην υγεία του στόματός τους, τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση που χαρίζει ένα όμορφο χαμόγελο!

ΑΣΘΕΝΗΣ 4
ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ
ΑΣΘΕΝΗΣ 5
ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ

Εκτύπωση Email

Αόρατη ορθοδοντική

invisalign banner

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και ενημερωθείτε για τα τελευταία Ορθοδοντικά νέα!


 

Invisalign video

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε video με τη θεραπεία invisalign