Greek English French German Italian Russian Turkish

Επικοινωνία: 
Μελίσσια: 210 8104121
Γλυφάδα: 210 8981510

Υγεία δοντιών & ούλων

Οφέλη για την υγεία δοντιών & ούλων

Όμορφο, υγιές χαμόγελο

Το πιο σημαντικό όφελος της θεραπείας Ιnvisalign, που γίνεται αμέσως αντιληπτό, είναι το …Χαμόγελό σας. Το όμορφο, λαμπερό χαμόγελο προσδίδει σιγουριά και υγεία σε αυτόν που το χαρίζει απλόχερα γύρω του. Αυτό συμβαίνει ακόμα και κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας, όπου φορώντας τους νάρθηκές σας, όλοι θα παρατηρήσουν ότι ’’…κάτι έχει αλλάξει στο στόμα σου…’’ ή ’’…έκανες τίποτα στα δόντια σου, γιατί τώρα φαίνονται πιο ωραία…’’ Πέραν όμως του όμορφου, υγιούς χαμόγελου ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω πρόσθετα οφέλη που απορρέουν από μια θεραπεία Invisalign.

Υγιή ούλα

Τα στραβά δόντια ή τα κενά ανάμεσα στα δόντια ευνοούν την κατακράτηση τροφών, δυσκολεύουν το σωστό βούρτσισμα με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται πιο εύκολα ουλίτιδα και αργότερα περιοδοντική νόσος στις περιοχές αυτές. Σημάδια φλεγμονής που, όλοι μας γνωρίζουμε, είναι τα πρησμένα ερυθρά ούλα, που εύκολα ματώνουν.
Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα ίσια δόντια, που δεν εμφανίζουν κλίσεις, στροφές ή κενά ανάμεσά τους, ευνοούν την υγεία και των ούλων που τα υποβαστάζουν. Κι αυτό γιατί τα ούλα ’’αγκαλιάζουν’’ καλύτερα τα ευθυγραμμισμένα δόντια και καθαρίζονται πιο εύκολα. Αυτό οδηγεί στη διατήρηση της υγείας των ούλων για όλη μας τη ζωή.
Ακριβώς επειδή το Invisalign ισιώνει τα στραβά δόντια, αλλά και επιτρέπει το εύκολο βούρτσισμα των δοντιών και ούλων, είναι ιδανικό για την υγεία των ούλων σας. Κάτι τέτοιο δυστυχώς δε συμβαίνει με τα κολλητά σιδεράκια (είτε τα διαφανή είτε τα γλωσσικά) που δυσχεραίνουν το καθημερινό βούρτσισμα δοντιών και ούλων και επιτρέπουν πιο εύκολα την ανάπτυξη τερηδόνας ή ουλίτιδας.

Υγιή δόντια

Τα στραβά δόντια και οι λάθος θέσεις των γνάθων μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλες πιέσεις και φορτίσεις των δοντιών κατά το κλείσιμο του στόματος. Οι φορτίσεις αυτές αν εξακολουθήσουν για καιρό, μπορεί να προκαλέσουν φθορές στο σμάλτο των δοντιών και το υποβαστάζον οστό με συνέπεια πόνους στα δόντια και τις αρθρώσεις της γνάθου. Με το Invisalign αποκαθιστάτε την αρμονία στις οδοντικές και συγκλεισιακές σχέσεις του στόματός σας, που μελλοντικά θα μπορούσαν να σας δημιουργήσουν προβλήματα.

Eυκολότεροι καθαρισμοί δοντιών

Μία από τις σπουδαιότερες ιδιότητες του Invisalign είναι ότι δεν χρησιμοποιεί μεταλλικά σιδεράκια ή σύρματα για τη θεραπεία σας, που να παγιδεύουν τροφές και μικροβιακή πλάκα όταν τρώτε. Αφαιρώντας τους νάρθηκες έχετε τη δυνατότητα να βουρτσίζετε εύκολα τα δόντια και τα ούλα σας και να διατηρείτε έτσι τη στοματική σας υγιεινή σε άριστα επίπεδα. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε τη συσσώρευση των τροφών και της πλάκας πάνω στα δόντια σας, μειώνοντας τις πιθανότητες ουλίτιδας, τερηδόνας και φθοράς των δοντιών.

Άνεση στη μάσηση και την ομιλία

Ορθοδοντικές ανωμαλίες που παραμένουν αθεράπευτες στην παιδική ηλικία, είναι δυνατόν με τον καιρό να οδηγήσουν σε δυσκολίες στη μάσηση των τροφών και την ομιλία. Για αυτό είναι σημαντικό να διορθώνονται οι ανωμαλίες αυτές στην εφηβεία κιόλας, για να μην παγιώνονται στο στόμα των νέων και δημιουργούν προβλήματα στη μάσηση και το λόγο. Το Invisalign και η Ορθοδοντική γενικότερα συνεισφέρει στην αποκατάσταση της σύγκλεισης του στόματος μέσα από την αρμονική διευθέτηση δοντιών και γνάθων μεταξύ τους.

Εκτύπωση Email

 • Ώρα για φαγητό;

  κανένα πρόβλημα, αφού οι αόρατοι νάρθηκες invisalign, αφαιρούνται εύκολα και σας επιτρέπουν να πιείτε, να φάτε ή να βουρτσίσετε τα δόντια σας όποτε θέλετε!

 • Βουρτσίστε τα δόντια σας...

  Όσο και όποτε θέλετε, οι αόρατοι νάρθηκες invisalign, αφαιρούνται με μια κίνηση!

 • Διασκεδάστε...

  Απολαύστε τις καθημερινές στιγμές σας αφαιρώντας τους αόρατους νάρθηκες invisalign για μια βραδινή έξοδο ή ότι άλλο προκύψει!

 • Γυμναστείτε...

  Δεν χρειάζεται να τροποποιήσετε το καθημερινό σας πρόγραμμα, οι αόρατοι νάρθηκες invisalign προσαρμόζονται στο πρόγραμμα σας, ενώ ταυτόχρονα ισιώνουν τα δόντια σας.

 • Κολυμπήστε...

  Το καλοκαίρι στη Ελλάδα είναι υπέροχο, απολαύστε τη θάλασσα και τον ήλιο, μην ανησυχείτε τα δόντια σας εξακολουθούν να ισιώνουν... φροντίζουν οι νάρθηκες invisalign!

 • Χαμογελάστε!

  Οι αόρατοι νάρθηκες invisalign, είναι αυτό ακριβώς... αόρατοι! τώρα δεν χρειάζεται να κρύβετε το χαμόγελο σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας!

 • Φωτογραφηθείτε

  Με τους αόρατους νάρθηκες invisalign μπορείτε να εξασφαλίσετε εκείνο το φωτεινό λαμπερό χαμόγελο για εκείνες τις "ειδικές περιπτώσεις" όπως ένας γάμος, που το χαμόγελο σας "απαιτείται"!

 • Ορθοδοντικός;

  Τα ραντεβού για τον έλεγχο των αόρατων ναρθήκων invisalign διαρκούν λίγο, και μπορούν εύκολα να βολευτούν στο πρόγραμμα σας κάθε 4 με 6 εβδομάδες.

   

   

Αόρατη ορθοδοντική

invisalign banner

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και ενημερωθείτε για τα τελευταία Ορθοδοντικά νέα!


 

Invisalign video

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε video με τη θεραπεία invisalign